RULOC is opgericht door Rutger Lommerse, een professional in de tuinbouwbranche met ruim 30 jaar ervaring in verschillende organisaties. Hij is werkzaam geweest in het agro-domein van bedrijfs-advies, projectmanagement, organisatie en afzetvraagstukken.   Ook heeft Rutger ruim 25 jaar in diverse leidinggevende en directiefuncties. Met name binnen coöperaties en gerenommeerde adviesorganisaties zoals FloraHolland, Delphy en ZLTO en Arvalis. In die functies heeft hij leidinggegeven aan verandertrajecten en operationele resultaten significant doen verbeteren. Dit onder druk van een sterk veranderde markt.
Zijn kern-expertise en ervaring ligt binnen de tuinbouw, waar hij naast de invulling van verschillende management- en directiefuncties, ook al jaren succesvol richting geeft aan telersvereniging Pamosa en weet hij ondernemersgroepen via samenwerking op een hoger plan te brengen.
Rutger Lommerse gelooft dat de kracht van succesvolle organisaties zit in het actief meedoen en meedelen van verantwoordelijkheid. Medewerkers die benaderd worden als “ mede-eigenaren” gaan ze beter functioneren.
De basis ligt in het geven van helderheid over de richting de missie van de organisatie en tonen van transparantie in handelen en het bieden van medezeggenschap.